Naam: Koda
Ras: Friese stabij
Geslacht: reu
Geboortedatum: 23 oktober 2017
Stamboom: nee
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen: ja (ouder dan 10 jaar)
Zindelijk: ja
Kan loslopen: nog niet
Kan in de auto: ja

Dit is Koda. Koda is op zoek naar zijn nieuwe beste mand.

Koda heeft ondanks dat hij bijna twee jaar is al veel meegemaakt. Hij woont nu op plekje vijf, wat een tijdelijk opvangplekje is. Ondanks al die verhuizingen is hij nog steeds een stabiele leuke hond die heel graag voor je wil werken. De opvang kent het karakter van – en heeft ervaring met de stabij, hierdoor gaat het goed, helaas daar kan hij niet blijven. Vandaar dat wij gaan helpen herplaatsen.

Koda is een zekere stabij die behoefte aan een duidelijke opvoeding en positieve begeleiding. Koda is baasgericht, dat is prettig hierdoor kun je heel goed met hem trainen en een band opbouwen.

Koda is al erg goed in speuren en in detectie, de basis hiervan heeft hij al onder de knie. Het zou geweldig zijn als hij dat verder met zijn nieuwe baas kan oppakken.

Buiten kan Koda nog niet los, pas als hij die band met je heeft gaat het goed. Dit is leerbaar. Samen wandelen vindt hij leuk. In het begin trekt hij, door dit vanaf het begin direct aan te leren dat het onnodig is, kan dit snel over zijn.

In huis kan Koda goed alleen thuisblijven. In huis is hij rustig. Hij onderzoekt wel alles, hij duwt het liefst overal zijn snuit in en hapt met zijn bek, net zoals een pupje dat doet. Geef je hem een knuffel, een kauwbotje, dan is dat zo voorbij.

Waarom heeft Koda dan al zoveel huisjes gehad?
Koda heeft helaas te veel pech gehad. Na zijn fokker ging hij door naar een gezin waar de baas de klik had met Koda, de bazin voelde veel minder voor hem. Uiteindelijk hebben ze besloten om hem een nieuwe kans te geven. Hij ging door naar een tijdelijke opvang. Hier werd hij getraind om samen te zijn met een autistisch kindje. Helaas hadden deze mensen dit verkeerd ingeschat. Kodak kon, in plaats van zorgen voor een autistisch kindje, naar een ouder stel. Daar ging het goed, er was een oudere hond die hem begeleidde. Koda genoot.

Helaas overleed de oude hond, Koda mistte zijn maatje. Hij werd heel baasgericht, van de baas mocht hij veel meer dan de bazin. Zijn bazin was consequent. Tijdens afwezigheid van de baas heeft Koda haar gebeten. Hij accepteerde niet dat zij een chocolade-papiertje uit zijn bek haalde. Er was geen vertrouwen meer en Koda ging naar de noodopvang. Daar gaat het gelukkig goed.

De baas of bazen die Koda nodig heeft zijn: mensen die kennis en ervaring hebben van en met de Friese stabij, die hem duidelijkheid kunnen bieden, die met hem aan de slag willen gaan, verder met detectie of speuren. Hij wil zo graag iets doen voor en met de baas(jes).

Wie heeft de beste mand voor Koda? Heb jij die? Of ken jij iemand die voor Koda de beste mand heeft? Stuur dan een mail naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. Koda.

Contactpersoon: Jolande