Project Description

Van jongs af aan was ik dol op dieren, honden in het bijzonder, maar nooit in de gelegenheid geweest om een eigen hond te houden. Pas toen ik bijna het huis uit ging kreeg ik een hond, een wit Keeshondje ‘Shuntie’ uit een gelegenheidsnestje. Toen ik samen ging wonen kwam daar een ‘echte’ hond bij, Rottweiler Max, en daarmee is mijn ‘honden’ loopbaan begonnen. Ik ging met Max naar de plaatselijke hondenclub om te trainen en had al gauw interesse om ook instructeur te worden. Dat is nu bijna 30 jaar geleden en een aantal honden verder en ik ben nog steeds heel actief met de honden en hondentraining. Onze roedel bestaat op dit moment uit Sheltie ‘Jill’, Border Collies ‘Ice’ en ‘Linn’ en een jonge Australian Shepherd ‘Peerke’.

Als instructeur had ik al snel de drive om meer te leren over hondengedrag en hoe hier invloed op uit te oefenen. Na een aantal instructeursopleidingen ben ik de opleiding tot Gedragstherapeut voor honden gaan volgen en deze met succes afgerond. Tot op de dag van vandaag volg ik nog steeds nascholingen en zorg ik dat ik up-to-date blijf want de wetenschap staat niet stil en volgens mij ben je nooit uitgeleerd. Mijn kennis deel ik graag met collega’s zodat we met zijn allen ervoor kunnen zorgen dat de hond een waardevolle aanvulling kan zijn voor de eigenaar of het gezin. Dit doen we door middel van opvoedlessen op de hondenschool maar ook door privéles of -begeleiding aan te bieden waar het even wat minder makkelijk verloopt. 

Ik hoop bij Stichting Zino een bijdrage te kunnen leveren om begeleiding te bieden zodat de herplaatsingskansen voor de honden beter zullen worden. 

Website: www.dogs4fun.nl