Project Description

Paws Together

Ongewenst gedrag is vaak niet alleen een probleem voor de eigenaar maar bijna altijd ook voor de hond. Het begint wat mij betreft altijd met achterhalen waarom de hond doet wat hij doet. Is hij angstig? Is hij gefrustreerd? Heeft hij het niet geleerd? Is het gedrag (onbewust) aangeleerd? Dat is bij een hond die herplaatst is of herplaatst gaat worden niet anders. We starten altijd met achterhalen van ‘het waarom’. Als je dat weet kun je aan een oplossing gaan werken. Er is voor zowel de eigenaar als de hond veel te winnen. Alleen hoe? Ik kan je hierbij helpen.

Mijn naam is Linda Verhofstadt, ik ben gediplomeerd Kynologisch Instructeur en gediplomeerd Kynologisch Gedragstherapeut. Mijn opleidingen heb ik gevolgd bij o.a. O&O en Annorlunda, beide opleidingen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.
Net als veel van mijn collega’s ben ik mij gaan verdiepen in hondengedrag op het moment dat een hond met een gedragsprobleem op mijn pad kwam. In mijn geval was dat een herplaatser met problemen om alleen thuis te blijven. Dit was het begin van veel studie, examens en uren en uren ervaring opdoen in de praktijk.
Mijn werkgebied is de Bommelerwaard.

Meer weten: www.pawstogether.nl