Project Description

Samen hebben wij, Maikel en Els en onze kinderen, een kleinschalig bedrijf voor hondenopvang.  Na een jack russel, labrador en een stabij zijn we nu de trotse eigenaar van een Pyreneese berghond/border collie. Elk van deze honden hebben we mogen leren kennen als hun eigen uniek persoonlijkheid met de daarbij behorende uitdagingen.

We zijn ooit begonnen als noodopvang, dat beviel zo goed dat we er een klein bedrijfje van hebben gemaakt.  Er kom regelmatig honden voor lange of kortere tijd logeren. De meeste komen al jaren en we hebben ook mooie relaties met zowel de hond als de eigenaren opgebouwd. We kunnen daar enorm van genieten.

Gaandeweg merkten we dat er steeds meer vragen kwamen over gedrag en training. Els is heeft hiervoor opleidingen gevolgd aan de Martin Gaus academie. Tot 2018 gaf ze ook les. Toen ging ons gezin verhuizen naar de Noordoostpolder. De afstand werd te groot om nog te kunnen lesgeven bij de kynologenclub. Maar de hondenopvang bleef en ook de vragen rondom gedrag. Els vindt het erg leuk om met mensen te zoeken naar de beste manier om met de hond om te gaan. De theoretische onderbouwing is prima, maar iedere combinatie is weer anders. Juist dat maakt ieder traject uniek.

Daarnaast hebben we ook ontdekt dat elke hond je een spiegel voor kan houden. Als je goed naar je hond kijkt, ontdek je zoveel van de hond, maar vooral ook over jezelf. Hierdoor kun je een nog mooiere samenwerking ontwikkelen. Hoe gaaf is dat!!

Wil je meer weten van ons? Ik ga graag met je in gesprek en op zoek naar mogelijkheden. Neem ook eens kijkje op onze website: www.huisdierenmens.nl. We kijken er naar uit om met je in contact te komen.