Project Description

Mijn naam is Marion Venema-van Rooy.  Ik ben opgegroeid met en tussen de honden. Mijn droom was dan ook iets met honden te gaan doen. Mijn ouders hadden een hondenkennel en als klein meisje ging ik vaak met mijn vader mee naar de hondentrainingen die hij gaf. Met mijn 6de jaar hielp ik al echt mee door honden over te nemen in de lessen. Toen mijn ouders stopten met de hondenkennel bleef het bij mij kriebelen om les te geven. Op mijn 18de gaf ik mijn eerste lessen op een hondenschool.

In 2009 kregen mijn man en ik onze eerste eigen hond, Django, een kruising Malamute-Husky-Herder. Omdat Django aanvankelijk uitviel naar andere honden gingen we op zoek naar iemand die ons kon begeleiden. Door verschillende observaties en de trainingen en begeleiding die volgden hebben we samen veel geleerd. Ook leerden we weer plezier te hebben met en van onze hond. Wij zijn enorm trots op het bereikte resultaat!

Omdat samen plezier beleven zo belangrijk is en het de band met je hond versterkt, hebben wij met Django diverse vervolgtrainingen en workshops gedaan, zoals balans en coördinatie, speuren, canicross, hersenwerk, etc.
Helaas hebben we in juni 2018, na een korte ziekteperiode, afscheid moeten nemen van deze kanjer.

Inmiddels zijn wij de trotse eigenaren van Noortje en Cash. Noortje is waarschijnlijk geboren rond 2013 en afkomstig uit het buitenland. Door de vorige eigenaar is ze afgestaan aan het asiel. In verband met gedragsproblemen bleek ook Noortje gedragstherapie nodig te hebben. Samen met mijn man geven we haar dagelijks de vertrouwdheid die ze nodig heeft en beleven we veel plezier met haar. Cash is een Beauceron die wij in najaar van 2019 met zorg hebben uitgezocht bij een fokker in België.

Door de jaren heen heb ik allerlei soorten lessen verzorgd op diverse hondenscholen, zoals KC Arnhem, KC Meppel en Hondenschool Zwolle. Het steeds meer begeleiden van eigenaren met honden die een gedragsprobleem ervaren, maakte dat ik me ben gaan specialiseren in gedragsproblemen bij honden. In 2020 heb ik mijn kynologisch gedragstherapeut diploma in ontvangst mogen nemen. Inmiddels ben ik aangesloten bij SPPD en NVGH.

Naast mijn werk voor de hondenschool en Gedragstherapie voor honden werk ik in het asiel te Beilen, daar houd ik mij voornamelijk bezig met het trainen van de honden.
Het omgaan met honden, hun eigenaren en het geven van de juiste begeleiding en behandeling bij de problemen waar je mee te maken kunt krijgen bij een pup, een hond met een voorgeschiedenis of welke problematiek dan ook is waar ik me met hart en ziel hard voor maak. Het elkaar (weer) gaan vertrouwen en het (weer) opdoen van positieve ervaringen is waar ik mij op een transparante, diervriendelijke en begrijpelijke manier voor inzet. Dan is er weer tijd en ruimte voor samen plezier maken.

Mijn website: www.kgtmarion.nl