Stichting Zino SjorsNaam: Sjors
Ras: labrador retriever
Geslacht: reu
Geboortedatum: 1 augustus 2019
Stamboom: Duitse stamboom
Kan bij honden: hangt er van af
Kan bij katten: nee
Kan bij kinderen: boven de 12 jaar
Zindelijk: ja
Kan loslopen: nee
Kan in de auto: ja

Dit is Sjors, een champagnekleurige labrador reu (met een Duitse stamboom). Sjors is 3,5 jaar oud. Voor Sjors zoeken wij een nieuwe, beste mand met een ervaren baas(jes) zonder kleine kinderen. Sjors is een silverlab, met een champagnekleurige moeder en een charcoalkleurige vader. Sjors houdt van werken, maar heeft een pittig karakter. Sjors is, vanaf de fokker, in huis gekomen toen hij 11 weken oud was. De eerste tijd heeft, door onvoorziene omstandigheden, in het teken gestaan van verdriet, onmacht en boosheid. Kort daarop kwam het Coronavirus, waardoor de socialisatie ook niet optimaal is geweest.

Sjors heeft de echte labradoreigenschappen, zoals eten (alles en overal en vooral heel gulzig), op zijn rug liggen om geaaid te worden, spelen met een bal, zwemmen en af en toe, de bekende bananen in zijn oren. Wel houdt hij ervan om samen met de baas te werken en nieuwe dingen te leren. In huis is hij, na veel trainen, rustig geworden en ligt het liefst te slapen, bij de baas of samen met zijn boomer-broertje. Hij woont dus samen met een boomer hondje, wat meestal heel goed gaat, maar soms moet het spel gestopt worden, omdat Sjors vergeet hoeveel groter en sterker hij is. Sjors is opgegroeid met grotere kinderen in huis. Kleine kinderen geven hem teveel prikkels, hij wil dan graag met rust gelaten worden.

Stichting Zino SjorsSjors kan langere tijd alleen thuis blijven, de bench is dan altijd gewoon open. Hij sloopt in huis verder niks, behalve de rondslingerende pennen of andere kleine voorwerpen die hij vindt. Hij is wel wat waaks, wat betekent dat hij blaft wanneer de deurbel gaat of iemand binnenkomt.

Sjors houdt ervan om samen op stap te gaan en lange stukken te wandelen en vooral veel snuffelen. Wellicht zou het leuk zijn om iets van hondensport met hem te gaan doen, speuren, jachttraining of detectie. Sjors heeft een lichte vorm van voernijd, maar met de juiste methode van ruilen, is hier prima mee om te gaan.
Sjors moet herplaatst worden, omdat hij met een van zijn baasjes geen klik heeft en dit heeft, door verkeerd handelen, helaas ook tot een bijt incident geleid. Begrijpelijk vanuit het standpunt van de hond gezien, maar hierdoor is de relatie wel verslechterd en is Sjors beter af bij een nieuwe baas.

We zoeken voor Sjors een stabiele, ervaren hondenbaas die met zachte hand, consequent handelen en vooral veel liefde, met hem aan het werk wil gaan. Een grote tuin zou een pre zijn, zodat hij fijn af en toe even lekker kan rennen.
Heb jij die nieuwe beste mand? Of weet jij iemand die deze mand heeft staan? Stuur dan een mail naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. Sjors.

Contactpersoon: Barbara