Stichting Zino JosjeNaam: Josje
Ras: Kooikerhondje
Geslacht: teef
Geboortedatum: 16 augustus 2019
Stamboom: nee
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: ja
Kan bij kinderen: ja, bij oudere kinderen
Zindelijk: ja
Kan loslopen: nee
Kan in de auto: ja

Voor Josje, een prachtig Kooikerhondje van ruim 4 jaar oud, zoeken we een nieuwe beste mand.
Josje is een jachthond, ze is actief en alert en heeft veel beweging nodig, daarnaast is ze intelligent, leergierig en goed trainbaar, ze houdt heel erg van beloningskoekjes. Ook is ze gevoelig, terughoudend naar vreemden en andere honden en erg gehecht aan ‘haar’ gezin. Ze is enorm lief en ligt graag bij de baasjes om geknuffeld te worden.
Josje is als pup bij de baasjes in huis gekomen. Ze heeft de puppy- en basistraining gedaan. De socialisatie is door corona bemoeilijkt, dit is zoveel mogelijk opgevangen door afspraken met vrienden te maken.
In huis is Josje een lieve, rustige hond, af en toe heeft ze een gekke bui en speelt ze, liefst met de pluismuizen van de katten. Ze wil heel graag geknuffeld worden en komt zichzelf dan melden voor een knuffel sessie. Ze is opgegroeid met een andere hond en een aantal katten met af en toe een nestje.
Met de nu 10-jarige dochter van het gezin en haar vriendinnen en Josje samen gaat het heel goed. Zij zijn honden gewend.
Stichting Zino Josje 1Josje ziet er erg aaibaar uit maar houdt er -zoals veel Kooikers- niet van zomaar geaaid te worden door onbekenden en ze bewaakt daarin haar grenzen door dat aan te geven door te grommen. Ze zal niet zomaar uitvallen, maar haar waarschuwing moet dan wel gerespecteerd worden. Onbekend bezoek in huis gaat goed zolang deze Josje negeren.
Josje kan prima een tijdje alleen zijn, maar dit zal in een nieuwe omgeving weer even opgebouwd moeten worden.
Helaas zien de huidige eigenaren van Josje, zich, met veel verdriet, gedwongen om Josje te herplaatsen vanwege de in aantal toenemende conflicten tussen de 2 honden. Vanwege deze conflicten met de andere hond in huis is Josje ook haar eten gaan verdedigen.
Josje is waaks, maar makkelijk uit haar blafgedrag te krijgen.
Buiten loopt Josje aan de lijn (flexilijn van 5 meter) en ze loopt netjes mee. Ze is graag
buiten, houdt van spelen, ravotten en rennen, en vindt wandelen heel leuk. Ze vindt het geweldig om geursporen te volgen, maar vindt het ook heerlijk om te snuffelen en struinen.
Josje vindt vreemde mensen en honden spannend. In het verleden ging ze er dan al blaffend op af, nu is ze altijd aangelijnd en is ervoor gekozen om mensen en honden te vermijden.

We zoeken voor Josje een nieuwe vriendelijke baas, liefst zonder (kleine) kinderen, die duidelijk en consequent leiding kan geven aan Josje. Iemand die haar kan begeleiden en Josje een rustige en stabiele omgeving kan bieden, liefst met een ruime tuin of erf. Iemand die voldoende tijd en geduld heeft om het vertrouwen op te bouwen. Wij denken dat het voor Josje goed zou zijn als er een ruime tuin of erf is, waar Josje zich lekker kan uitleven. Josje is een hond die veel beweging nodig heeft en die daarnaast ook mentaal uitgedaagd dient te worden. Kooikerhondjes zijn zeer veelzijdig, vinden veel dingen leuk en ze werken graag voor de baas.

Stichting Zino Josje 2Hebt u een nieuwe beste mand voor Josje of kent u iemand die dat heeft?
Stuur dan een mail naar stichtingzino@gmail.com o.v.v. Josje.

Contactpersoon: Barbara en Paulien